logobanner

  • header1
  • header2
  • header3
  • header4
  • header5
               
Nieuwe bus 1

Gast worden?

De SamenUitBus is er voor mensen die het leuk vinden om samen met leeftijdgenoten op stap te gaan. Je kunt gaan winkelen, naar de wekelijkse markt gaan, een kopje koffie drinken op een terrasje of een uitstapje maken naar plaatsen in de regio of over de grens zoals Kevelaer en Mönchengladbach. Een boottochtje over de Maas is ook een van de mogelijkheden.

Het belangrijkste van deze uitstapjes is de ontmoeting met anderen. Je bent er even uit en je legt contacten.

De organisatie is in handen van vrijwilligers. Zij besturen de bus, zorgen voor begeleiding op de bus, maken plannen voor uitstapjes, nemen de telefoon aan en verzorgen de administratie.

De SamenUitBus is een zelfstandige stichting die de BoodschappenPlusBus (een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds) in Horst aan de Maas in samenwerking met de gemeente uitvoering geeft.

U kunt uw rollator altijd meenemen.

Maandelijks verschijnt er een programmablad voor de komende maand. Hierin staat vermeld waar de bus naar toe gaat en wat de kosten zijn. De eigen bijdrage wordt zo laag mogelijk gehouden, want het project hoeft niet winstgevend, maar wel kostendekkend te zijn. 

De SamenUitBus zorgt er onder andere voor dat senioren langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

“Gaat u ook mee?”

Iedere maand zorgt een groepje vrijwilligers er voor dat er een leuk en aantrekkelijk programma wordt samengesteld. Dit programma wordt gratis toegestuurd naar alle gasten van de SamenUitBus.

Iedereen vanaf 55 jaar kan zich als gast aanmelden. Dit kan door op maandag- of donderdagochtend tussen 10 en 12 uur telefonisch contact op te nemen met het team van de SamenUitBus (tel. 06 48 56 66 99 of 06 48 56 68 38). Het kantoor van de SamenUitBus is op Venrayseweg 20, 5961 AG in Horst.

Het programma wordt ook maandelijks bekend gemaakt via enkele plaatselijke dorps- of wijkblaadjes. Iemand die nog geen gast is kan op maandag of donderdag zich aanmelden als gast en tegelijk zich opgeven voor een of meer uitstapjes met de bus.

In het programma wordt in het kort een beschrijving van de activiteit gegeven en de kosten van het uitstapje.
De gasten die zich hebben opgegeven worden thuis opgehaald en ook weer thuis gebracht.
Wil je met de bus mee, dan moet je dus gast worden en ingeschreven staan. Hier zijn geen kosten aan verbonden.
Rollator kan ook mee.

Wanneer een gast zich aanmeldt voor een uitstapje en mocht blijken dat deze reeds is volgeboekt, dan wordt de betreffende persoon op de wachtlijst geplaatst. De mensen op de wachtlijst hebben de volgende keer de eerste rechten om alsnog met hetzelfde uitstapje mee te gaan.